חינוך לצרכים

קודם כל לנשום, להבין שזה זמני וחולף. לא לכעוס על הגור כשהוא עושה צרכים, ולא לעשות מזה סיפור או דרמה. אחרת, אתם עלולים לפגוע במערכת היחסים שלכם עם הגור.
זו לא הדרך הנכונה לתקשר עם יצור שנולד לא מזמן.
אני מכיר גורים שהתגובה של הבעלים לצרכים גרמה להם לא לעשות צרכים לידם, אבל בכל זאת המשיכו לעשות בבית במקומות מסתור.
חשוב להבין שפיזיולוגית גורים לא יכולים להתאפק כפי שכלבים בוגרים מתאפקים. זהו שלב מעבר שהגור צריך לעבור, תזכרו את זה!

מתי אפשר להוציא את הגור?
הרבה וטרינרים ממליצים שלא להוציא את הגור עד לסיום החיסונים מבחינה רפואית. יש באמת סיבה לדאגה, ישנן מחלות שהגור יכול להידבק בהן בקלות. עם זאת, יש להתחשב גם בפן ההתנהגותי, בגיל הזה הגור נמצא בשלב חשיפה קריטית בחיים שלו ואם הוא לא ייחשף נכון לעולם עד לסיום החיסונים, עלולות להיווצר אצלו בעיות התנהגות והוא יתקשה להכיל הרבה דברים ויהיה לו קשה יותר להתמודד עם עשיית הצרכים בחוץ.
ישנם הרבה וטרינרים (שאותם אני מעריך) שממליצים להוציא את הגור כבר אחרי החיסון השני. שוב תזכרו, בגיל הזה גורים אוהבים להכניס הכל לפה שלהם, אז למצוא אזור יחסית נקי מצואה של חתולים, ציפורים וכלבים ותצאו עם חטיפים שווים.

מהם הזמנים שכדאי להוציא את הגור לצרכים?
תתפסו את הרגעים הבאים ותוציאו את הגור לצרכים:
אחרי שהוא קם מהשינה, אפילו אם היא הייתה קצרה, לאחר ארוחה/שתיה, אחרי משחק משותף, אפילו תוך כדי משחק הגור יעשה צרכים (כאלו הם), ואחרי כל פעילות שמגבירה עוררות אצל הגור.
יש מקרים שהגור יעשה פיפי בטיול אבל אחרי חצי שעה יעשה שוב. ייתכן מאוד שהוא לא התרוקן לגמרי ולכן תצטרכו להוריד אותו שוב או לאפשר לו לעשות בבית מבלי לעשות מזה עניין.

עוררות גבוהה וילדים קטנים
אם יש לכם ילדים קטנים, זה בשבילכם:
ילדים לפעמים לא מבינים כיצד לגשת לכלבים, בעיקר לגזעים הקטנים. הם מרימים אותם, משתוללים איתם כמעט בלי הפסקה, בעיקר כשיש גור חדש בבית. זה טבעי שהם מתלהבים, אבל חשוב להסביר להם לכבד את הגור ולהשתדל לא להרים אותו כל הזמן או לגעת בו באזורים שהוא לא מרגיש בהם בנוח. הרבה גורים/כלבים עושים צרכים מתוך תסכול ומתוך מתח שנצבר עם הזמן. גם אם הילדים לא מתעסקים בגור, האנרגיות הגבוהות שלהם לפעמים יכולות לגרום לגור לסוג של
מתח/סטרס סביב כל הדבר הזה. לכן כדאי לכם להכיר את שפת הגוף של הגור ולהבין את הסימנים שהוא מראה כשהוא לחוץ ומנסה להרגיע את עצמו כמו למשל פיהוק.
כמה צריך לצאת עם הגור כדי שלא יהיו פספוסים?
אם כלב בוגר יוצא בין 3-4 פעמים ביום, גורים יצטרכו לצאת לפחות 8 פעמים ויותר.

פדים בבית?
שימוש בפדים בבית יכול להיות נוח לבעלים. לפעמים יש גורים שמבינים את הקונספט ואז הם יעשו את הצרכים בפד ולא בכל הבית. אבל חשוב להבין שהשימוש בהם עלול לגרום לגורים לעשות צרכים על משטחים שונים. מעבר לזה, אם יש פד בבית אנחנו פחות משגיחים על הזמנים בהם הגור צריך לעשות צרכים ומאפשרים לו לעשות על הפד (בתוך הבית).
הגור לא עושה צרכים בחוץ?
גורים שלא הוצאו לטיולים עד גיל 3-4 חודשים יהיו מאוד חששנים ולכן גם לא יהיו פנויים לעשות את הצרכים בחוץ. במקרים כאלה נצטרך לעזור לגורים להרגיש בנוח ומשם הצרכים כבר יגיעו. כדאי להתחיל בטיולים קצרים מאוד תחת הבניין, להימנע ממקומות רועשים, לקחת משחק שהגור אוהב, לשחק איתו, ולתרגל איתו התנהגויות שהוא למד לפני כן בבית. זה בהחלט יעזור להרים לו את הביטחון ולקדם את הצרכים בחוץ.

מבצע צרכים 
אם אתם בטוחים שיש לגור שלכם צרכים והוא לא מצליח לעשות בחוץ, תעלו איתו הביתה, השאירו אותו עם הרצועה ואחרי דקה קחו אותו שוב למטה. במידה ולא עשה, שוב חזרו על הפעולה הזאת. ישנם גורים שאחרי מספר פעמים כבר יהיו חייבים להתרוקן 🙂

זיהוי התנהגויות מקדימות לעשיית צרכים👀
ישנה התנהגות אופיינית לפני מתן צרכים (חיפוש מקום, רחרוח, הסתובבות במעגלים) אותה ניתן לזהות. אם הגור מרחרח את הרצפה ומסתובב במעגלים, זה הזמן לקחת אותו לטיול צרכים.

תזונה
אם לגור שלכם יש קערת אוכל זמינה בבית כדאי מאוד לנסות להבין מדוע הוא לא אוכל. אולי המזון לא טעים לו או שאולי הוא גורם לו לכאבי בטן והוא מעדיף לא לאכול בזמנים שמגישים לו את הארוחות. סדר בארוחות יעשה גם סדר בצרכים, בעיקר בקקי. אם תהיה לגור קערת אוכל זמינה הוא ינשנש במהלך כל היום ובכך מערכת העיכול שלו תעבוד שעות נוספות ומשם הצרכים! גורים צריכים לאכול בין 4-5 ארוחות מסודרות ביום, בדיוק כפי שתינוקות אוכלים כל 3 שעות. חשוב מאוד לשמור שהגור יהיה שבע לאורך כל היום. כמו שרשמתי מעלה, אחרי שהגור מסיים את הארוחה שלו הוא יצטרך להתרוקן.

טבלת מעקב צרכים 📝
אפשר להכין טבלת מעקב צרכים.
רושמים את השעות ואת סוגי הצרכים על גבי הטבלה ואחרי שבוע תוכלו להבין ולמפות את הזמנים שהגור עושה את הצרכים ולהקדים אותו.
רוצים טבלה כזאת? בקשו ממני ואשלח אליכם.

שימוש בתיחום – גדר גורים
אפשרי להשתמש בגדר גורים אך לא חובה, וממש חשוב להתייעץ עם מטפל התנהגותי כדי להבין איך להשתמש בגדר נכון. הרבה בתים מכניסים את הגור כבר מהיום הראשון לתוך הגדר, שזו טעות. אישית אני אוהב לתחום אזורים בבית, אזורים כאלה שיכולים לסכן את הגור או חפצים חשובים לנו. אני לא ארחיב בנושא, אבל אם יש קושי לגור בתוך הגדר תעשו מיד חישוב מחדש באופן השימוש בה. הגור יכול לפתח מאוד מהר חרדת נטישה. אני רואה הרבה גורים שמנסים להימלט מהגדר וזה מכאיב מאוד. אם כבר יש גדר חייבים לעשות הרגלה מסודרת שלוקחת קצת זמן, אבל זה שווה להמשך החיים. ושוב, לא חייבים גדר כשיש גור בבית!

איך מנקים צרכים בבית?
הכינו לכם מבעוד מועד שפריצר עם מעט חומץ מהול במים וגליל נייר סופג. כשזה קורה, פשוט נקו אחריו בלי להגיד כלום. בשום פנים ואופן לא לנקות את הצרכים באקונומיקה, זהו חומר רעיל והוא לא באמת מטשטש את הריח של הפיפי.

מאוד חשוב סבלנות והתמדה❤️
מקווה שעשיתי לכם סדר, הרבה הצלחה!💙
g58467e902b77633d34a76899d9010a0f5c8cb25c498b44bf79d646e714bc96281232fe713d511629dd33c75f2ad496ad2a87e3b7ed7864de90c1799f27416f94_1280-5124947.jpg